Ruotsi Anderstorp 11–12.5.2024

Myöhään keskiviikko iltana karavaanin suunta kohti Naantalia ja Finnlinesin uutta laivaa. Näin helatorstai lähti tiimillä varhain käyntiin kun Ruotsin Kapellskäristä lähdettiin kl. 7.00 valumaan kohti Anderstorpia. Hyvää baanaa, hyvää seuraa ja alkuiltapäivästä olimmekin jo perillä. Nopeasti teltta pystyyn ennen luvattua saderintamaa ja sitten vain rataa kiertämään polkupyörällä. Perjantai olikin sitten sateinen. Tämä vaikeutti hieman radan doseerattujen mutkien ja erittäin pitkän 1.8km pääsuoran maksiminopeuksien kokemisen. Iltaa kohden rata kuitenkin hieman kuivui ja viimeinen setti päästiin jo ajamaan kuivankelin renkailla.

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena ja heti kl. 9.00 alkoikin 30min kestävät aika ajot. Ehjät aika ajot ja kierros kierrokselta parempia aikoja. Näin kisaan määräytyi lähtöruutu 12. Iltapäivän ensimmäinen kisastartti olikin SS300, eli ensimmäisenä tositoimiin. Tiedossa oli pitkä 14 kierroksen kisa Anderstorpin yli 4km pitkällä radalla. Starttiruuduissa 22 pyörää joten tiukkoja vääntöjä ja ohituksia riitti koko kisan ajaksi. Tony onnistuikin tekemään vielä viimeisen ohituksensa tyylikkäästi kilpailun viimeisessä mutkassa ja näin hänet liputettiin maaliin sijalla 12.

Sunnuntain tuplalähdöt olivat vähintäänkin yhtä mielenkiintoisia kun lauantaina. Eikä kolareilta ja kaatumistakaan vältytty vaan useassa tiimissä riitti tekemistä starttien välissä. Tony maalin ehjänä sijoilla 10 ja 12.

Kokonaisuutena loistava viikonloppu kaikkien järjestelyiden ja kisojen osalta, joten Ruotsiin matkaamme varmasti vielä uudestaan jo tämän kauden aikana.