Jurva Botniaring 20–21.8.2022

Kauden viimeinen kisaviikonloppu, kalusto ja tiimi taas iskussa. Tiedossa oli varsin vähän harjoitusaikaa perjantaille joten nopeasti oli saatava pyörän säädöt osumaan kohdilleen. Sade sotki kuitenkin koko harjoituspäivän suunnitelmat, eli lauantain aika ajoon olikin vain lähdettävä vanhoilla säädöillä. Tony onnistuikin loistavasti aikajoista ja kakkosruutu oli varattu Tonylle. Kisa lähti myös hyvin käyntiin, mutta pieni ajovirhe kostaantui ja sitten toiselta paikalta kaatuminen. Onneksi Tony pystyi vielä jatkamaan kisaa ja pääsi maaliin vielä sijalla 7.

Sunnuntaina olikin sitten jännät paikat kun neljä kuljettajaa oli lähes tasapistein kiinni SM 3 tilassa. Viimeisen kisan maalintulojärjestys tulisi ratkaisemaan viimeisen SM-mitallin kohtalon. Vettä tuli heti aamusta asti taivaan täydeltä, eli luottavaisin mielin warmuppiin. Tämä luotto sai kuitenkin merkittävän kolauksen kun ensimmäisellä lämmittelykierroksella KTM poistui kauas asvaltilta. Varsin kovia kokenut pyörä oli varikolle tullessaan hieman synkkä näky. Vielä kun aikaa viimeiseen starttiin oli 3 tuntia oli kaivettava työkalut esiin. Pyörä saatiin viime tingassa ajettavaan kuntoon, mutta nyt olikin sitten jännitettävä kuljettajan henkistä palautumista. Viimeisestä lähtöruudusta kisaan ja kolmen joukkoon olisi ajettava jos mielisi mitalli kaulassa lähteä kotiin. Täysin epäonnistunut startti kytkimen ja vahteensiirtäjä vaurioden takia, varmisti sen että joukon hänniltä olisi lähdettävä nousua tekemään. Kierros kierrokselta Tony onnistui ohittamaan kilpakumppaneitaan, mutta sitten kolmostilasta taisteleva Noa ei suostunutkaan helpolla luopumaan paikastaan. Kova vääntö viimeisellä kierroksella päätyi Tonyn eduksi ja palkintokorokkeen kolmas paikka oli ansaittu. Samalla ohituksella Tony varmisti myös itselleen SM pronssia ensimmäiseltä FIN Supersport 300 kaudeltaan.