Alastaro 2–3.9.2023

Tätä viikonloppua olikin jo kovasti odotettu. Tiedossa olisi uusi rata, jota kukaan ei vielä ollut päässyt aikaisemmin kokeilemaan. Torstaina se hetki sitten vihdoin koitti, mutta sää ei tällä kertaa ollut kovin suosiollinen. Sadetta riitti koko treenipäivän ajaksi, joten kuivankelin renkaita ei paljoa tarvinnut kulutella. Sama meno jatkui valitettavasti myös pitkälle perjantai iltaan. Uusi rata oli kuitenkin korkattu ja paljon ylistysanoja uudesta lenkistä saatiin kuulla.

Tonylla oli hyvä, itsevarma fiilis lauantaina aika ajoihin lähdettäessä ja niin tietenkin myös koko tiimillä. Valitettavasti tällä kertaa aika ajo päätyi Tonyn osalta muutaman kierroksen jälkeen tekniseen keskeytykseen, eturattaan irrottua. Onni onnettomuudessa oli että mitään ei rikkoontunut, eikä pyörä kaatunut, vaan kisaan päästiin kuitenkin starttaamaan ruudusta 2. Huoltotiimille tästä tietenkin ansaitut moitteet, mutta näin myös tiimi kehittyy kuskin rinnalla.

Kuivuvalla kostealla radalla ajettu kilpailu olikin sitten jatkumoa Jurvan tiukalle taistelulle. Tony pääsi heti kärkeen ja alkoi armoton vääntö voitosta. Radan kuivuessa takarenkaan pito ongelmat kasvoivat ja Tony joutui lopussa taipumaan kovan väännön jälkeen toiseksi.

Sunnuntaina olikin sitten säiden osalta aivan uusi tilanne kun rata oli kuiva ja aurinkokin näyttäytyi muutamaan otteeseen. Tällä kertaa saimme olla todistamassa vuoden tiukinta kärkikamppailua Supersport 300 luokassa kun Tony ja Antti vuorovedoin vaihtoivat kärkipaikkaa. Kaikki huipentui viimeiselle kierrokselle jossa Tony onnistui uuden lenkin pitkän suoran päätteeksi jarruttamaan Antista ohi. Näin Tony Collinille uran ensimmäinen voitto Supersport 300 luokkaan ja samalla varmistui myös SM sarjan 3 tila. 

Rikkinäiselle kaudelle todella onnellinen päätös! Kiitos koko tiimille ja kaikille faneille.