Botniaring 19–20.8.2023

Pitkän kilpailutauon jälkeen päästiin taas tositoimiin, eli ajamaan kilpaa, Jurvan Botniaringille. Sääennusteet lupailivat vihdoin todella kesäistä viikonloppua jossa aurinko paistaisi pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari lähentelisi 25 astetta. Pääsimme jo perjantaina testaamaan pyörää näissä kuivissa lämpöisissä olosuhteissa ja huomasimme nopeasti takarenkaan rajun kulumisen oikealta reunalta. Onneksi paikalta löytyi Michelinin osaavaa henkilökuntaa ja suurimmat ongelmat saatiin näin sen osalta ratkottua.

Ensimmäinen kisastartti uudella Yamahalla toi sopivasti sähköä tunnelmaan. Yhtään testistarttia ei oltu ehditty kokeilemaan joten nyt oli vain toivottava parasta. Tony ei saanut pyöräänsä liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla ja joutui joukon häntäpäähän. Saimme kuitenkin nähdä erittäin tasaisen taistelun, kun kärkinelikko taisteli yhtenään sijoituksista läpi koko kisan. Viimeisellä kierroksella Tony onnistui paluusuoran jarruissa siirtymään neljänneltä sijalta toiseksi ja näin myös kauden ensimmäinen palkintosijoitus oli varmistunut.

Sunnuntain toinen lähtö oli lähes toisinto edellisestä, mutta tällä kertaa Tony joutui taipumaan viimeisellä kierroksella sijalle kolme. Viikonlopun kokonaistulos uudella Yamahalla sijat 2 ja 3, antoivat hyvät lähtökohdat Alastaron päätöskilpailuun.