Motopark 17–18.6.2023

Superbike

Kauden toinen superbiken SM viikonloppu takana joka kisattiin viikonloppuna loistavassa kelissä Motoparkin moottoriradalla Virtasalmella. Viikonvaihde alkoi hieman haasteellisesti kun testityöt keskeytyivät pieneen kaatumiseen perjantain harjoituksissa mutta onneksi selvittiin pienillä vaurioilla. 

Mestaruustaistelun kannalta tuli pettymys/helpotus koska pistejohdossa ollut Eeki Kuparinen ei osallistunut kilpailuun. Mankan sanoin ”olisi ollut mukava kisata nyt mun kotiradalla kun Eeki vei ekan erän omalla reviirillä”.

Lauantai aamupäivän aika-ajot menivät hieman tunnustellen kaatumisen aiheuttamien jarru murheiden takia mutta vauhti riitti silti kolmanteen lähtöruutuun. 

Lauantain SM starttiin Mankka sai hyvän lähdön mutta paalupaikalta startannut, MM sarjasta vierailemaan tullut Niki Tuuli ampaisi myös hyvin liikkeelle ja otti kärkipaikan haltuun. Mankka yritti sinnitellä Nikin perässä mutta kahden kierroksen jälkeen alkoi jo olla selvää että tähän kyytiin ei vaan ollut kutsua tullut. Sen verran oli kuitenkin etumatkaa syntynyt taakse että ei tarvinnut riskejä enää ottaa, lopussa tosin hieman keskittyminen herpaantui ja takana vauhtiaan kiristänyt Peter Paloranta pääsi jo kohtuu lähelle mutta valitettavasti kaatui toiseksi viimeisellä kierroksella niin ei ollut enää uhkaa takaa tulevista. 

Lauantaina ajettiin myös Open1000 luokan kilpailu johon Mankka lähti testimielessä kokeilemaan uusia ”siipikatteita” jotka osoittautuivat erittäin mielenkiintoisiksi ja tuloksena kisan voitto.

Sunnuntain kisaan lähdettiin lauantain kisan aikojen perusteella, niinpä Mankka toisesta lähtöruudusta ja paalulta starttasi luonnollisesti Niki , lähtö onnistui taas loistavasti ja Nikillä ei ihan nappisuoritus joten ensimmäiseen mutkaan mentiin lähes rinta rinnan mutta Mankka antoi hieman periksi ja Niki ampaisi kärkeen, nyt oli kuulemma päätös tehty että perässä pysytään mutta toisessa leirissä oli varmaan kanssa päätetty pistää kaikki peliin ja kotimaan sarjan kärkikuski tiputettiin kyydistä melko nopeasti, tähän todettakoon että Niki Tuuli kuittasi kolmannella kierroksella uuden rataennätyksen nimiinsä niin kyllä vauhti oli melkoisen kovaa. Siinä sitten varmasti kakkosena maaliin ja hyvät SM pisteet kotiin.

Tästä on hyvä jatkaa 30 pisteen SM johdossa kohti seuraavaa kisaa joka ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Kemoran moottoriradalla Vetelissä välissä kuitenkin käydään mittaamassa vauhtia maailman tähtien kanssa Imatranajossa.

Kuvat: harjukuvat

Supersport 300

Kauden ensimmäinen SM osakilpailu ja odotukset viikonlopulle varsin korkealla. Pyörää oli testattu paljon ja tuntumaa oli haettu eri olosuhteisiin. Lauantaina ensimmäinen startti kuitenkin päättyi jo alkukierroksilla erittäin rajuun kaatumiseen pääsuoran päässä. Tony selvisi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla tilanteesta vammoitta ja vain KTM oli täysin tuhoutunut. Jouduimmekin siksi harmiksemme toteamaan että pyörää emme pysty korjaamaan sunnuntain lähtöön. Kriittisiä osia kuten johtosarja, mittaristo ja sähköisen kaasun kahva oli kokenut liian rajuja muodonmuutoksia.

Sunnuntain kisaan lähdettiinkin sitten varapyörällä joka ei täysin vastannut ykkös pyörää ja sen säätöjä. Viikonlopun tulokseksi jäi keskeytys ja viides sija. Seuraavaan Kemoran kisaan jäikin paljon parannettavaa ja korjattavaa.